Klorofylla

Denne våren har jeg brukt en del tid i skogen for å ta bilde av det grønne. Disse bildene har jeg puttet inn i galleriet «Forest Therapy 2019» på Flickr. Dette arbeidet har gitt mange fine naturopplevelser og bilder. Her er ett bilde fra en av turene:

Bøkeskogen ved Ravndalen.

Galleriet er nå på 135 bilder, og jeg håper det skal vokse ytterligere i perioden frem til sommeren! På en av turene hadde jeg til og med modell med, og de bildene ligger i et eget galleri: «Vårløping«. Her er ett av bildene derfra:

Vårløping i Bymarka i Kristiansand.

Jeg er jo stadig ute etter å lære noe når jeg driver med foto. Da jeg tok klatrebilder på Kalymnos kjøpte jeg en 12-24mm (fisheye). Kunne den brukes til noe i skog? Det viste seg at det kunne den. Når jeg ligger på bakken blir det veldig artig effekt når jeg tar bilder rett opp. Dette bildet har jeg kalt «The Green Eye«:

The Green Eye (tatt med fisheye-objektiv – 12mm)

Når jeg kommer inn fra billedfangst er det noen ganger det blir veldig tydelig hva bildet handler om. Slik som på dette bildet, som jeg har kalt «The One«:

The One

Jeg har også brukt litt tid «tett på», og makro åpner opp for nye perspektiver på ting. I skogsbading er langsomhet – stillhet – tilstedeværelse helt sentralt. Hvis jeg legger til nærhet, så blir det en god beskrivelse av å drive med makrofotografering. Her er to eksempler:

Fotosyntesen uten en formel…
Her var det ikke mye grønt, men det er ikke bare mennesker som blir yre om våren…

Grønnfargen om våren og tidlig på sommeren er helt spesiell. Jeg har kalt det «å gå på klorofylla«. Jeg kan merke at det har en forebyggende og helbredende effekt på meg. Noen av stiene jeg stadig oppsøker er veldig grønne:

Å gå på klorofylla.

Bildene i disse galleriene er tatt med profesjonelt kamera, og kan skrives ut i store størrelser. Jeg samarbeider med Xpressprint i Kristiansand som blant annet har spesialisert seg på storformat. Målet er å få flere av disse bildene inn i hus og institusjoner, slik at naturen kommer inn – og kanskje det dermed blir lettere å komme ut? Uansett har det vist seg at bare å SE natur har helbredende effekt. Enten det er bilder, video eller ut av et vindu.

2 kommentarer til “Klorofylla

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *